Coronavirus: actueel

Coronavirus: situatie per 13 januari 2021

Welke maatregelen gelden er op dit moment?

Tot en met 9 februari 2021 is Nederland in lockdown om verdere verspreiding van het Corona virus te voorkomen. Scouting Nederland geeft aan dat onze activiteiten niet passen in de smalle definitie van de Rijksoverheid voor sportactiviteiten buiten. Daarom gaat Scouting tot het einde van de lockdown weer over op 'online Scouting'. Alle groepshuizen blijven dus gesloten en er zijn geen fysieke bijeenkomsten meer.


Beleid regio Maasdelta

Voor de regio is het beleid dat er, zolang er sprake is van een landelijke lockdown, geen Regionale Ledenactiviteiten meer georganiseerd worden. Ook de overige regioactiviteiten gaan niet door in fysieke vorm. Dit geldt dus ook voor trainingen. Waar mogelijk worden online bijeenkomsten georganiseerd. Kijk op de Facebook pagina van de regio voor het laatste nieuws over activiteiten.


Speltips en inspiratie voor online activiteiten

Speltips en inspiratie voor online bijeenkomsten met jeugdleden zijn hier te vinden #ikscoutthuis. Denk na over het gebruik van deze mogelijkheden in het kader van Avonturenzomer 2020. Door Corona blijven meer mensen in Nederland of gaan niet op vakantie. Het aanbieden van Scouting activiteiten kan leden en niet-leden helpen die periode te overbruggen.


Openingstijden Scoutshop Vlaardingen

De Scoutshop Vlaardingen is met ingang van 15 december 2020 gesloten.


Financiële steun

Scoutinggroepen komen onder voorwaarden in aanmerking voor financiële steun van de overheid. Neem hiervoor contact op met je gemeente. Kijk voor meer informatie hier en neem contact op via dit emailadres als de gemeente geen thuis geeft. Geef dan per email het volgende door: groepsnaam, plaatsnaam en gemeente waar jouw groep onder valt.[bijgewerkt: 13 januari 2021, 17:04]

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.

Lees meer
Accepteren