Coronavirus: actueel

Coronavirus: situatie per 25 september 2021

Actuele situatie per 25 september 2021

Per 25 september is er weer veel mogelijk. De meeste maatregelen verdwijnen per die datum. Scouting Nederland somt het als volgt op:

  • Houd je aan de algemene corona- en hygiënemaatregelen.
  • 18 jaar of ouder? Houd afstand als het kan.
  • De gezondheidscheck is vervallen. Blijf wel thuis bij klachten en laat je testen. Negatief getest? Dan mag je weer naar Scouting (tenzij de quarantaineperiode nog niet voorbij is).
  • Grote groepsactiviteiten kunnen zonder beperkingen plaats vinden. Dat geldt ook voor bijeenkomsten en activiteiten als klussen in het gebouw of op het terrein.
  • (Boven)regionale activiteiten zijn toegestaan maar kunnen aangemerkt worden als evenement. Evenementen zijn onder voorwaarden toegestaan (waaronder het gebruik van Coronatoegangsbewijzen (Coronacheck-app) vanaf 13 jaar). Twijfel je of een activiteit een evenement is, neem dan contact op met de gemeente.
  • Het kampprotocol is niet meer van toepassing: kampen kunnen zonder beperkingen plaatsvinden. Je kunt het kampprotocol uiteraard altijd nog raadplegen voor inspiratie om kampen en overnachtingen qua hygiëne veilig te organiseren, maar het protocol wordt niet meer aangepast op de versoepelingen. 


Beleid regio Maasdelta

Het fysiek houden van bijeenkomsten zoals trainingen en workshops is weer mogelijk en zal weer opgestart gaan worden. Grootschalige regio-activiteiten, met leden van 13 jaar en ouder en die omgevingsvergunningsplichtig zijn, moeten nog aan extra voorwaarden voldoen. Het beleid hiervoor kan per gemeente verschillen. De RLA teams kunnen weer van start gaan met de voorbereiding.


Kampen

Het is weer mogelijk om zonder voorwaarden op kamp te gaan. 


Openingstijden Scoutshop Vlaardingen

De Scoutshop Vlaardingen is weer open. Kijk hier voor meer informatie.


[bijgewerkt: 15 september 2021 - 13:30]