Coronavirus: actueel

Coronavirus: situatie per 18 november 2020

Welke maatregelen gelden er op dit moment?

De verscherpte maatregelen blijven van kracht. Zie voor een samenvatting de poster van Scouting Nederland onder aan de pagina.  Door Scouting Nederland is het overheidsbeleid vertaald in een advies aan groepen. Kort samengevat geldt nu:

  • Organiseer opkomsten alléén op en direct rondom het eigen terrein. Overleg met de gemeente voor een geschikte locatie indien er weinig buitenruimte is.
  • Ook bij chronische verkoudheidsklachten blijven leden thuis. Voor meer informatie over deze richtlijn, check scouting.nl/coronavirus.
  • Nodig geen externen uit, organiseer het programma alleen met de eigen speltakleiding. Dit betreft ook de Sinterklaasopkomst. Voor alternatieven check je deze week https://www.scouting.nl/updates/alternatief-sinterklaas-vieren.
  • Waterscouts t/m 17 jaar kunnen alleen onderhoud plegen aan boten als onderdeel van de reguliere opkomst.
  • Informeer ouders en leden, leg de maatregelen goed uit. Vraag ouders dit ook met hun kind te bespreken. Geef uitleg over de keuzes en afwegingen, zodat leden het goed begrijpen en het makkelijker wordt om begrip te hebben.
  • Opkomsten, activiteiten en bijeenkomsten voor 18+ zijn niet toegestaan.

  • Bij klachten blijf je, ongeacht leeftijd, thuis. Scouting is geen school, daarom ga je bij verkoudheid ook niet naar Scouting. Krijg je klachten bij Scouting? Ga direct naar huis. Laat je testen.
  • Vermijd drukte: zowel in de omgeving als bij je eigen groep.


LET OP: het beleid van de overheid is uitgewerkt in een noodverordening die per Veiligheidsregio wordt toegepast. Neem eerst contact op met de gemeente waar je onder valt alvorens opkomsten te gaan houden om zeker te weten dat je niet in overtreding bent van lokale regelgeving. Voor de veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond gelden extra voorwaarden.


Voor onze regio is meer informatie over de geldende regels te vinden op de websites van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (alle groepen met uitzondering van de Hoeksche Waard) en op de website van de Veiligheidsregio Zuid-Holland-Zuid (groepen in de Hoeksche Waard).


Hoe ga je om met een besmetting in je groep?

  • Wat te doen bij een mogelijke besmetting van een (jeugd)lid? Is een lid of huisgenoot van een lid in afwachting van een coronatest? Dan komt het lid niet naar Scouting. Als de test negatief is kan het lid weer naar Scouting.
  • Positief getest? Kom niet naar Scouting en volg de aanwijzingen van de GGD. Als je weer helemaal beter bent kun je weer naar Scouting.


Corona en privacy

Is een lid positief getest, hou dan rekening met de AVG als het gaat om delen van privacy-gevoelige informatie met derden. Kijk hier voor meer informatie en over het informeren van leden en ouders.


Beleid regio Maasdelta

Voor de regio is het beleid dat er in 2020 geen Regionale Ledenactiviteiten meer georganiseerd worden. Ook de overige regioactiviteiten gaan niet door in fysieke vorm. Dit geldt dus ook voor trainingen. Waar mogelijk worden online bijeenkomsten georganiseerd. Kijk op de Facebook pagina van de regio voor het laatste nieuws over activiteiten.


Speltips en inspiratie voor online activiteiten

Speltips en inspiratie voor online bijeenkomsten met jeugdleden zijn hier te vinden #ikscoutthuis. Denk na over het gebruik van deze mogelijkheden in het kader van Avonturenzomer 2020. Door Corona blijven meer mensen in Nederland of gaan niet op vakantie. Het aanbieden van Scouting activiteiten kan leden en niet-leden helpen die periode te overbruggen.


Openingstijden Scoutshop Vlaardingen

De openingstijden van de Scoutshop Vlaardingen zijn met ingang van 16 oktober 2020 gewijzigd op vrijdagavond. Kijk hier voor meer informatie over de Scoutshop en openingstijden.


Financiële steun

Scoutinggroepen komen onder voorwaarden in aanmerking voor financiële steun van de overheid. Neem hiervoor contact op met je gemeente. Kijk voor meer informatie hier en neem contact op via dit emailadres als de gemeente geen thuis geeft. Geef dan per email het volgende door: groepsnaam, plaatsnaam en gemeente waar jouw groep onder valt.[bijgewerkt: 29 november 2020, 10:53]

Beeldmerk Scoutingregio Maasdelta
Logo Vereniging Scouting Nederland

Ons verhaal


Wij willen een Scoutingregio zijn waarin samenwerking centraal staat en iedereen met plezier zich kan ontwikkelen. Scoutingregio Maasdelta maakt deel uit van de Vereniging Scouting Nederland.

Logo Scouting Toekomstproof
Logo ANBI
Facebook pagina bookmark
Logo Twitter
Logo Facebook

Copyright @2020 – Stichting Scoutingregio Maasdelta – KVK  24338853 – privacy statement & disclaimer

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.

Lees meer
Accepteren